Patlıcan Tırşı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Tırşı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 tane patlıcan
  • 3 tane sivri biber
  • 3 tane kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Patlıcan Tırşı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları küp küp doğrayıp biraz tuzlu suda bekletelim.
  2. Tenceremize yağımızı dökelim.
  3. Patlıcanları süzdükten daha sonra yağda kavuralım düzgünce ortasında yumuşayana kadar.
  4. Biberleri atalım bir defa karıştıktan daha sonra kapağını kapatalım onlarda güzelce kavrulsun.
  5. Kabuklarını soyduğumuz küp küp doğradığımız domatesleri de üzerine dökelim.
  6. Rendelediğimiz sarımsağı da serpelim.
  7. Göz sonucu baharatlarımızı atalım kapağını kapatalım.
  8. 5 -10 dakika pişsin domatesler ortasında eriyene kadar.
  9. Piştikten daha sonra 5 dakika dinlenmeye alalım.Yemeğimiz hazır
    ❣
    .
Patlıcan Tırşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst