Pazı Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 3-4 demet pazı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel pazıları temizleyip, saplarını koparıp ve kaynar suya batırılıp çıkarılır.
  2. Kuru soğan ve sarımsak ince ince doğranır ve yarım su bardağı sıvı yağda kavrulur.
  3. Salça, pirinç, bulgur ve öbür gereçlerde eklenip bir kaç dakika kavrulur.
  4. İstenilen ölçüde tuz ve baharatlar eklenir ve üzeri gecene kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir (Tam pişmeyecek yavaşça kıtır kalacak) ve soğumaya bırakılır.
  5. Sarmalarımızı sardıktan daha sonra tencereye 2-3 su bardağı kaynattığımız suyla kısık ateşte pişirilir.
Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst