Pesta Soslu Brüksel Lahanası (Cips Tadında)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pesta Soslu Brüksel Lahanası (Cips Tadında) Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • Kaşar peyniri (100 gram rendelenmiş )
  • 1 yemek kaşığı pesta sosu (Pesta sosunuz yoksa hardal da epey yakışıyor )
  • 2 damla sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak (Ben hazır sarımsak sosu kullandım)
Pesta Soslu Brüksel Lahanası (Cips Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle brüksel lahanalarımızın sararmış kabuklarını ve saplarını güzelce temizleyip, yıkayıp haşlayın. 15-20 dakika haşlanma müddeti kâfi.
  2. Haşlanan brüksel lahanalarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp bardak sayesinde ezelim. Akabinde tuz takım rendelenmiş kaşar peynirlerini eşit bir biçimde üzerine serpin.
  3. Akabinde bir kasede zeytinyağını, sirkeyi, pesta sosunu sarımsağı karabiberi çırpıp, üzerine gezdirin.
  4. Evvelden ısıtmış olduğumuz 160 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun. Sevgiler ????????.
Pesta Soslu Brüksel Lahanası (Cips Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst