Peynirli Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet sakız kabak
 - 1 adet yumurta
 - 1 su bardağı kaşar peyniri
 - 1 su bardağı beyaz peynir (Veya dilediğiniz farklı bir peynir)
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 bağ dereotu
 
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 dolu yemek kaşığı un
 - 1 su bardağı süt
 - Tuz karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ortadan ikiye keselim ve içlerini oyalım. 4-5 dakika haşlayalım.
 - 1 adet yumurtayı çırpalım. Üzerine peynirleri, baharatları ve dereotunu ekleyelim.
 - Kabakları fırın kabına dizelim üzerlerine biraz toz biber serpelim. Peynirli harcı kabaklara paylaştıralım.
 - Beşamel sos için tavaya tereyağını ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütünü ekleyip yoğunlaşana kadar karıştıralım son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.
 - Beşamel sosu peynirli kabakların üzerine yayalım.
 - Son olarak pulbiber serpelim.
 - 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
 - Farklı yavaşça ve lezzetli bu tanımı denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.
	 
- Tarifte ek olarak zeytinyağı kullanabilirsiniz.
 - Kabakları canlı yemeyi seviyorsanız haşlama adımını geçebilirsiniz. Fakat ben haşlanmasıni öneririm.