Pırasa Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 kilo pırasa
 - 4 yumurta
 - 250 gram kaşar
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Tuz
 - Karabiber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları küp küp doğra.
 - Tavada tereyağını erit.
 - Yağ eriyince üstüne pırasaları ekle.
 - Pırasalar kavrulurken tuz ve karabiber ekle.
 - Pırasaları yüksek ateşte kavurup hazırladıktan daha sonra soğumasını bekle.
 - 4 yumurtayı farklı bir kasede çırp.
 - Üstüne 2 kaşık un ekle.
 - Yeni gereçler işin içine girdiği için tuz ve karabiber ekle bir daha.
 - 250 gram kaşar rendele.(kaşarın yarısı yumurta karışımının bulunduğu kaba öteki yarısı ise üstüne koyulacak).
 - Rendelenmiş kaşarları yumurta ve unun bulunduğu kaba ekle, karıştır.
 - Üstüne kavrulmuş pırasaları ekle, karıştır.
 - Küçük bir fırın kabının içini yağla.
 - Karışımı kaba dök.
 - Üzerine kaşar gezdir (üzerine pul biber ekleyebilirsin).
 - Evvelden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk pişir.