Pırasa Oturtması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pırasa Oturtması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 5 kol pırasa
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı (60 gram) teremyağ
  • 2 yemek kaşığı kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Pırasa Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanlar minik minik doğranır. Teremyağda 1 kaç dakika kavrulur, üzerine kıyma ek edilip, rengi değişen kadar karıştırılarak kavrulur, salçası ek edilir.
  2. Salçanın kokusu çıktığında küp küp doğranmış havuç, patates ve kereviz eklenir. En son yuvarlak doğranmış pırasa ek edilir. 5 dakika kadar su ek etmeden ortada karıştırarak kavrulur.
  3. Bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı pul haber, bir su bardağı sıcak su ek edilir. Karıştırıp, ocağın altı kısarak, tencerenin kapağı kapatılır.
  4. 20 dakika daha sonra sebzelerin yumuşamasına bakılarak ocağın altı kapatılıp, yarım saat dinlendirilir.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Pırasa Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst