Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet küçük havuç
 - 2 adet soğan
 - 2 adet sarımsak
 - 1 kg pırasa
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 2 su bardağı sıcak su
 - Yarım çay bardağı pirinç
 - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağ da soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
 - Üzerine doğradığımız havuçları ekleyip 5dk kavuruyoruz.
 - Salçayı ek edip karıştırıyoruz.
 - Doğradığımız pırasaları ekleyip 5dk kavurduktan daha sonra pirinçi ekleyip suyu ek edip kaynatıyoruz.
 - Kaynamaya başladıktan daha sonra da altını kısıp 20dakika daha pişiriyoruz.Afiyet olsun
.