Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 9 kısım pırasa (Beyaz kısımları kullanılacak)
 - 2 adet havuç
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 5-6 yemek kaşığı domates sosu
 - Yarım türk kahvesi fincanı pirinç
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Tuz
 - Sıcak su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
 - Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
 - 2 adet orta uzunluk havuç 
	
	
		
		
	
	ince ince halka biçiminde dilimlenir.
	 - Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
 - Rendelenmiş  domates 
	
	
		
		
	
	eklenerek 1-2 tıp çevirelim.
	 - sonrasındasında havuç ek edilir ve 5 dk daima birlikte kavrulması sağlanır.
 - Suyu süzülen pırasalar ek edildikten daha sonra 10dk karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
 - Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu türlü pişirilir.
 - Son olarak yıkanmış pirinç ek edilir.
 - Tuzu ayarlanır ve yemekle tıpkı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su ölçüsü gerekirse şayet daha sonradan ek ederek ayarlayabilirsiniz. Ben ek ettim zira.
 - Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
 - Tüm sebzeler yumuşadıktan daha sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.