Pırasa Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 7-8 adet pırasa
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 6-7 yemek kaşığı domates rendesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları yıkayıp doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ koyalım.
- Salçayı ekleyip kavuralım biraz kavrulduktan daha sonra domates rendesini ek edelim pişirelim.
- Akabinde doğradığımız havuçları ek edelim.
- 1-2 çeşit karıştırdıktan daha sonra biraz pişirelim.
- Pırasaları ekleyip pişmeye bırakalım.
- Suyunu bırakan pırasalar suyu çekinceye kadar pişirelim.
- En son pirinci ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- İsteğe bakılırsa tuz ölçüsünü ayarlayabilirsiniz.
- Yaklaşık 20 dk da pişecektir. Olağanüstü lezzetiyle servis edebilirsiniz.(limon eklemek isterseniz harika bir lezzetle buluşmuş olursunuz ???? afiyet olsun???????????? ).