Pırasalı Erişteli Sulu Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pırasalı Erişteli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için ,

  • 200 gr dana kıyma
  • 1 cay bardağından bir parmak eksik ince köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 kol pırasanın yeşil sapları
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (pırasayı erişteyi kavurmak için)
  • 5,5 su bardağı su
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
Terbiyeli kısmı için,

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
Köfteleri bulamak için

  • 1 tatlı kaşığı un
Pırasalı Erişteli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köfte gereçleri derin bir kapta toplayalım düzgünce yoğuralım misket biçiminde köfteler yapalım bir tepsiye koyalım.
  2. Üzerine un döküp tepsiye sallayalım una bulansın öteki tarafta pırasaları soğanı sarımsağı küçük doğrayalım.
  3. Önce tavaya yağı koyalım kısık ateşte erişteleri kavuralım bir tabağa alalım ocağı kapatalım.
  4. Suyu süzdüğümüz pırasaları soğanı sarımsağı erişteleri kavurduğumuz tavaya dökelim.
  5. Kısık ateşte 5-6 dk pişirip ocağı kapatalım öteki tarafta tencereye yağları salçayı koyalım güzelce karıştıralım suyu ek edelim fokurdayunca köftelerin unlarını silkerek tencereye atalım.
  6. 10 dk kısık ateşte piştikten daha sonra erişteyi pırasayı ek edip karıştıralım kısık ateşte 30 dk pişirelim.
  7. Terbiyeli karışımı derin bir kapta uygunca çırpalım.
  8. Yemeğin suyundan bir kepçe alıp karıştıralım bu terbiyeli karışımı yemeğe karıştırarak katalım bir sefer fokurdadamı ocağın altını kapatalım afiyet olsun.
Pırasalı Erişteli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst