Portakallı Kabak Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakallı Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet kabak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı portakal suyu (yaklaşık 3 portakal)
  • 2 yemek kaşığı iri bulgur
  • 4-5 kısım dereotu
Portakallı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye alınan zeytinyağında sarımsaklar ve piyaz ya da yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  2. Halka halka doğradığımız kabaklar eklenir.
  3. ondan sonrasında tuz, karabiber, portakal suyu, limon ve portakal kabuğu rendesi ek edilir.
  4. Üzerine 2 yemek kaşığı bulgur serpip karıştırmadan kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  5. Pişen yemek dereotu serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Portakallı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst