Portakallı Kereviz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 kök kereviz
  • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 kesme şeker yahut yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Kerevizin yaprağı ( isteğe bağlı)
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kerevizi küp küp doğrayıp limonlu suda bekletelim (kararmaması için).
  2. Akabinde soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp zeytinyağına atalım akabinde havuçları da yuvarlak kesip ekleyelim ve bunları biraz kavuralım.
  3. Kavrulma süreci devam ederken patatesi de küçük küpler halinde doğrayıp hazırlayalım.
  4. Kavrulan karışıma patatesi de ekleyip bir kaç dakika daha sonra kerevizi de suyundan süzüp ekleyelim ve biraz kavuralım.
  5. Üzerine şekeri, tuzu da ekleyip karıştıralım. Portakal suyunu ve sıcak suyu da ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  6. Patates ve havuç piştikten daha sonra altını kapatalım. Bu etapta istenirse kereviz yaprakları eklenip buharı ile pişmeye bırakılır (altı kapalı biçimde).
???? afiyet olsun ????

Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst