Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 kök kereviz
- 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 kesme şeker yahut yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
- Kerevizin yaprağı ( isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kerevizi küp küp doğrayıp limonlu suda bekletelim (kararmaması için).
- Akabinde soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp zeytinyağına atalım akabinde havuçları da yuvarlak kesip ekleyelim ve bunları biraz kavuralım.
- Kavrulma süreci devam ederken patatesi de küçük küpler halinde doğrayıp hazırlayalım.
- Kavrulan karışıma patatesi de ekleyip bir kaç dakika daha sonra kerevizi de suyundan süzüp ekleyelim ve biraz kavuralım.
- Üzerine şekeri, tuzu da ekleyip karıştıralım. Portakal suyunu ve sıcak suyu da ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Patates ve havuç piştikten daha sonra altını kapatalım. Bu etapta istenirse kereviz yaprakları eklenip buharı ile pişmeye bırakılır (altı kapalı biçimde).
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı