Portakallı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet orta uzunluk kereviz
 - 2 adet orta uzunluk havuç
 - 1 adet patates
 - 1 adet soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut
 - 2 adet sıkılmış portakal suyu (1 su bardağı)
 - Yarım limon suyu
 - 2 kesme şeker
 - Zeytinyağı
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağını tencereye alın doğradığınız soğanları ekleyin.
 - Ardından havuçları soyup imce uzun doğrayın, sarımsağı, soğanları ekleyin ve kavurun.
 - Kerevizi de soyun biraz iri küp biçiminde doğrayın ve limonlu suda bekletin.
 - Patatesleri de soyup doğradıktan daha sonra öbür materyallere ekleyin.
 - Son olarak ta kerevizleri limonlu sudan süzün onu da tencereye ekleyin.
 - Tuz, şeker ve sıkılmış portakal suyunu ve 2 su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşana kadar pişirin.
 - Ilık yada soğuk servis yapmadan evvel kereviz yaprağı doğrayıp yemeğe ekleyin ve afiyet olsun efendim