Portakallı Limonlu Pırasa

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Portakallı Limonlu Pırasa Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 kol pırasa
  • 1-2 tane havuç
  • 1 fincan pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 4 su bardak su
Portakallı Limonlu Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pırasaları küçük verev ,havucu küçük küp formunda doğruyoruz.
  2. Yarım çay bardağı zeytinyağıyla kızarana kadar güzelce soteliyoruz.
  3. Bu sırada bir kaba yemeğin terbiyesini hazırlıyoruz.
  4. Bir kapta yarım limon suyu,un,su,tuz ,şeker ve karabiberi karıştırıyoruz. Kızaran pırasa ve havuçlarımızın içine evvel 1su bardağı portakal suyunu ekleyip 2-üç boyutluakika karıştırıyoruz.
  5. daha sonrasında hazırladığımız terbiyeyi ekliyoruz.
  6. Kaynadıktan daha sonra içine pirincimizi de ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Portakallı Limonlu Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst