“Alleanza Assicurazioni, Ulusal Finans ve Sigorta Eğitim Planını, bugünkü gibi sıcak bir konuyu temsil etmediği 2020 yılında başlattı. Proje iki faaliyet ayağına dayanıyor: farkındalık ve finansal sigorta üzerine bir gözlemevi olan Edufin Index ile ölçüm ve analiz. İtalyanların davranışı ve bunun yerine dört yılda 320 binden fazla kişinin katıldığı eğitim etkinlikleri sunan Edufin Programı”. Alleanza Assicurazioni İletişim ve İçerik Pazarlama Müdürü Alessandra Grimoldi tarafından Bari'de planlanan “Finansal Eğitim Turu”nun yedinci randevusunun oturum aralarında açıklanan şey budur.
Grimoldi şöyle devam etti: “Apulyalılar ne terfi etti ne de başarısız oldu; diyelim ki eylül ayına ertelendi. Finansal okuryazarlık ulusal ortalamanın üç puan altında ancak Güney İtalya ve Adalar ortalamasıyla aynı doğrultuda. Mali ve sigorta konularındaki farkındalık İtalya ortalamasının oldukça altındayken, davranışlar daha özenli. Hala gidilecek uzun bir yol var ama kurumların ve özel şirketlerin kararlılığı sayesinde, durumu iyileştirmek için gerçekten olumlu bir iz bırakabileceğimizden eminiz”.
Grimoldi şöyle devam etti: “Apulyalılar ne terfi etti ne de başarısız oldu; diyelim ki eylül ayına ertelendi. Finansal okuryazarlık ulusal ortalamanın üç puan altında ancak Güney İtalya ve Adalar ortalamasıyla aynı doğrultuda. Mali ve sigorta konularındaki farkındalık İtalya ortalamasının oldukça altındayken, davranışlar daha özenli. Hala gidilecek uzun bir yol var ama kurumların ve özel şirketlerin kararlılığı sayesinde, durumu iyileştirmek için gerçekten olumlu bir iz bırakabileceğimizden eminiz”.