Ratatuy (Fransız Zerzevat Dizme)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ratatuy (Fransız Zerzevat Dizme) Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Sebzeler;

  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2-3 adet domates
Ratatuy (Fransız Zerzevat Dizme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk iş olarak sosu hazırlayalım. Sos için gerekli tüm gereçleri salça, yağ, baharatlar hariç küp küp doğruyoruz. Tencereye yağı alıp salça ek edip kavuruyoruz.
  2. Doğranmış zerzevatları ek edip 15 dakika orta ara karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Tavuk suyu ek edip kapağı kapatıp 5 dakika kısık ateşte demleyelim.
  4. O sırada zerzevatları yıkayıp fırında daha kolay pişmeleri için yarım santimetre inceliğinde doğruyoruz. Birincisinde hayli güç pişmişlerdi, kalın doğranmış meğer ????‍
    ♀
    .
  5. daha sonra sosa geri dönüyoruz, altını kapatıp rondoya alıyoruz.
  6. Tamamen pürüzsüz hale gelene kadar çekiyoruz, fırın kabımızın tabanına yayıyoruz.
  7. Sebzeleri bir patates bir patlıcan bir kabak bir domates olarak diziyoruz.
  8. Fırın kabı dolana kadar bu süreci devam ettiriyoruz.
  9. Bitince üstüne zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik serpiyoruz, üstünü hafifçeçe ıslattığımız yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
  10. 230 dereceli fanlı fırında 40 dakika üstü kapalı olarak, 20 dakika açık olarak pişiriyoruz.
  11. Çatal batırınca yumuşamamış ise bir süre daha pişirin. Servis yapabilirsiniz ???? Afiyet olsun,????.
Ratatuy (Fransız Zerzevat Dizme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst