San Juan’ın Sevilen Restoranı Chocobar, Bronx’a Gidiyor

Bakec

New member
New Yorklular iyi yapılmış çikolatanın peşine düştüğünde, Times Meydanı’ndaki turistler tarafından tıkanmış Hershey ve M&M mağazalarının çok ötesine geçerek her ilçedeki çok sayıda tedarikçiye ulaşırlar. Porto Riko’da 92 yaşındaki bir aileye ait çikolata şirketinin yaratıcı direktörü Carlos Cortés, Bronx’ta çikolata tutkunları için yeni bir destinasyon yaratmayı umuyor.

Cuma günü, Chocobar Cortés, Amerika Birleşik Devletleri anakarasındaki Chocobar NYC’deki ilk tuğla-harç lokasyonunu Mott Haven semtinde yoğun bir blokta açmayı planlıyor. Restoran ve kafe sadece bir genişleme değil, aynı zamanda Porto Riko diasporası ile yeniden bağlantı olacak.

Dominik Cumhuriyeti’nde de faaliyet gösteren fasulyeden bara şirketinin filizi 34 yaşındaki Bay Cortés, “Topluluğumuzun olduğu yerden başlamak ve sonra oradan büyümek istiyoruz” dedi.


Sn. Columbia ve New York Üniversitesi’ne devam eden Cortés, Mott Haven’ı son zamanlardaki gelişimi, geniş Porto Rikolu ve Dominik nüfusu ve Inwood, İspanyol Harlem ve Washington Heights’taki benzer topluluklara yakınlığı nedeniyle seçtiğini söyledi. Her altı New Yorkludan biri ya Porto Rikolu ya da Dominikli, ancak Bronx’ta bu sayı neredeyse ikide bire yükseliyor. Bronx değişiyor ve biz de bunun bir parçası olmak için buradayız” dedi.

Eski San Juan’da merkezi bir caddede bulunan orijinal Chocobar Cortés restoranı. Kredi. . . The New York Times için Eric Rojas
Chocobar’ın zengin menüsünde çikolatalı tereyağlı ızgara peynirli sandviçler yer alıyor. Kredi. . . The New York Times için Eric Rojas

2013 yılında Eski San Juan’ın merkezi bir caddesinde açılan orijinal Chocobar Cortés restoranı, inceleme ve seyahat sitelerinde rutin olarak en üst sıralarda yer alıyor. (2017’de USA Today’in en iyi Karayip restoranıydı. ) New York Valisi Kathy Hochul Kasım ayında San Juan’ı ziyaret ettiğinde, Chocobar ilk duraklarından biriydi.

Dominik Cumhuriyeti’nde Cortés’in kakao tarlaları ve Cortés logosunu kullanan popüler bir marka olan Embajador vardır. San Juan’daki Chocobar’ın şefi Ricardo de Obaldía tarafından yönetilen bir kafeye sahip bir ziyaretçi merkezi, Eylül ayında Santo Domingo’daki bir Cortés fabrikasında açıldı.

San Juan lokasyonundan sonra modellenen Bronx restoranı, şirketin çikolatayı çeşitli ve çoğu zaman şaşırtıcı şekillerde kullanma geleneğini sürdürüyor. Kapsamlı menüsü, 10 adet sıcak çikolatadan oluşan bir dizi içerir; çikolatalı tereyağlı ızgara peynirli sandviçler; çikolatalı ketçaplı burgerler; Bitter çikolata ile yapılan Bloody Marys; çikolata daldırma soslu serrano-Manchego kroketleri; ve rendelenmiş çikolatalı guacamole ile chalupitas de mofongo.

Çikolata sosuyla tatlandırılmış biftekler ve tavuklar, çikolata tuzu serpilmiş yumurtalar ve hatta çikolatalı salata sosuyla hazırlanmış salatalar var. Kırsal Porto Riko’dan bir gelenek, sıcak çikolatayı Cheddar ile birleştirir. Genel etki bir Willy Wonka sersemliğine sahiptir.

Maria Martínez, Chocobar NYC’nin şefi. Kredi. . . The New York Times için Eric Rojas

Brooklyn’de doğup kuzeybatı Porto Riko’da Quebradillas’ta büyüyen Chocobar NYC’nin şefi Maria Martínez, “Çikolatayı şekerleme olarak değil, çeşni olarak görmelisiniz” dedi. Brooklyn, Bushwick’te 2017’de kapanan Café Ghia’daki mofongo’su her sabah düzenli olarak uzun çizgiler çiziyordu.

Carlos’un babası ve şirketin genel müdürü Ignacio Cortés, San Juan’daki evinden yaptığı bir telefon görüşmesinde, Cortés çikolatasının 1951’den beri Amerika Birleşik Devletleri’nde dağınık bakkaliye ve bodegalarda bulunduğunu ve şu anda 20 eyalette dağıtıldığını söyledi. “New York’a gelen birinci ve ikinci nesiller için bir referansız” dedi, “bıraktıklarına ve özlediklerine bir referans. ”

San Juan’da yemek turları düzenleyen Pablo García Smith, Chocobar’ın abuelas’ı gençler ve Instagram etkileyicileriyle bağlayan bir “kuşak köprüsü” olarak hizmet ettiğini söyledi. “San Juan’daki ve şimdi New York’taki restoranlar – nostalji döngüsünü kapatıyor. (Geçen yaz, Cortés, 2016’da yaratılan bir Afro-Porto Riko süper kahramanı olan La Borinqueña’nın çizgi roman şeritlerine sarılmış çikolatalar sattı.)

Mott Haven mahallesi, topluluk içinden bir gelişme ya da İspanyolca “gente” (insanlar) kelimesinden gelen “soylulaştırma” yaşadı. Chocobar, Lit ile bir blok paylaşıyor. Bar, şarap barı ve çok ihtiyaç duyulan bir kitapçı; Break-dance savaşlarına ev sahipliği yapan bir hip-hop bistrosu olan Beatstro; Ünlü Kimseler, bir sokak giyim butiği; ve bir kafe açmak üzere olan, kâr amacı gütmeyen bir iş eğitimi veren Thinkubator.

Raflar, bir Afro-Porto Riko süper kahramanı olan La Borinqueña’nın tasvirleri de dahil olmak üzere Chocobar ürünlerini içerir. Kredi. . . The New York Times için Karsten Moran

Bronx doğumlu Porto Rikolu ve Afro-Amerikan kökenli Temsilci Ritchie Torres, “Porto Riko topluluğunun ülkemizin siyasi ve ekonomik yaşamında daha büyük bir yer işgal ettiğini gördük ve göreceğiz” dedi. geçen yıl ilçenin 15. Kongre Bölgesi’nde seçildi. “Chocobar NYC gibi yeni mekanların Porto Riko’nun güçlendirilmesinden ve ilçemize getirdikleri girişimci ruhtan heyecan duyuyorum. ”


Carlos Cortés, Porto Riko’nun sunduğu her şeyi ifade etmede işletmelerin rolüyle ilgili endişelerini dile getirdi.

“J. Lo’muz var. Lin-Manuel Miranda’mız var. Ricky Martin elimizde,” dedi Bay Cortes. “Ancak diğer girişimcilerin konuşmanın dışında kalmak yerine bizim de iş yapabileceğimizi söyleyebilmeleri için bir örnek olmaya çalışıyorum – bu da iki dil konuşabildiğiniz zaman iki kat sinir bozucu geliyor. ”

Chocobar NYC, 141 Alexander Bulvarı (Doğu 134. Cadde), Mott Haven, Bronx, 718-841-9310, chocobarcortes. com

Takip et NYT Gıda Twitter’da ve NYT Instagram’da Yemek Pişirme , Facebook , YouTube ve Pinterest . Tarif önerileri, pişirme ipuçları ve alışveriş tavsiyeleri ile NYT Cooking’den düzenli güncellemeler alın .
 
Üst