Sarması Kolay Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Beyaz lahana
 - Yarım yemek kaşığı tuz
 
- 200 gram kıyma (Arttırabilirsiniz)
 - 2 tane kuru soğan
 - 2 su bardağı pirinç
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz
 - 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Yarım çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - 1 çay kaşığı nane
 - Yarın demet maydanoz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanaları görseldeki üzere kesip tuzlu suda haşlayalım. Lahana hayli haşlanmaz biraz yumuşayınca çıkarın yoksa erir.
 - İç harcı için tüm gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
 - Haşlanan lahanalardan alıp iç harca koyalım, ortasına ekleyip ince biçimde kıvıralım. Çok yanlarına gelmesin yoksa pişince taşar pirinçler. bu türlü tenceremize dizelim.
 - Farklı bir kapta 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası ve birazda tuz ekleyip karıştıralım. Bununla lahaların üzerine gezdirelim ve kısık ateşte pişirelim.
 - Suyunu çekince pirinçleri denetim edin pişmişse kapatabilirsiniz yoksa az daha su ekleyebilirsiniz. Servis ederkende tabağa lahanaları koyuyorum.
 - Üzerine yoğurt çırpıyorum ve onun üzerinede az sıvı yağda epeyce az salça ve pulbiber kavurup döküyorum. bu türlü deneyin bence.