Sebzeli Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet kabak
  • Yarım kilo brokoli
  • 6 adet yeşil soğan
  • 1 bağ dereotu
Beşamel sos :

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 200 gr tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 300 gr kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Derin ve geniş fırın kabı
Sebzeli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Zerzevatları güzelce yıkayıp doğrayıp hazır hale getiriyoruz, geniş ve derin bir tencereye 200 gram tereyağını koyup eritiyoruz.
  2. Tepeleme 4 yemek kaşığı un koyup kısık ateşte kusana kadar kavuruyoruz.
    Not: (resimdeki üzere olacak görüntüsü)
  3. 1 litre soğuk sütü ek edip el çarpıcısıyla topak olmadan kıvam almasını kaynamasını sağlıyoruz 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ek ediyoruz.
  4. Zerzevatları evvel kabağı yuvarlak doğrayıp tepsiye diziyoruz, üzerine ince doğranmış yeşil soğan serpiştiriyoruz +ince ince doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.
  5. Üzerine bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip başemel sosu gezdiriyoruz.
  6. daha sonra kesimlere ayırdığımız brokoliyi sıralıyoruz bir daha üzerine bir daha başemel sos gezdirip evvelinde alt üst ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz.
  7. 40 olduğunda rendelenmiş kalan kaşarı serpiştirip üzeri nar üzere kızarana kadar pişirip fırından çıkarıp ılıyınca servis ediyoruz afiyetler olsun.
Sebzeli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst