Sebzeli Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram brokoli
  • 3-4 adet patates
  • 2 adet havuç
Beșamel sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek sıvı yağ
  • Tuz
  • Muskat ( koymasızda olur isteğe bağlı )
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yahut mozarella peyniri
Sebzeli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Lezzetiyle sunumuyla epeyce seveceğiniz bir ana yemek tanımı ile geldim beșamel soslu sebzeli graten tanım gelsin mi.

  1. Öncelikle zerzevatları temizleyip yıkayalım. Patateslerin kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte dilimleyip tencereye su ek edip sebzeler yumușayana kadar hașlayalım.
  2. Patates ile havuçları birebir tencerede, brokoli başka bir kapta hașlayalım.
  3. Hașlanan zerzevatları süzüp fırına sağlam bir kaba alalım patates ile havuçları alta brokoliyi üste koyalım.
  4. Beșamel sos için tencereye tereyağını sıvı yağı ekleyip üzerine unu ekleyip kavuralım yavaşça koku verene kadar kavrulan una sütü ve kremayı ekleyip karıştırarak pişirelim.
  5. Yoğunlaşınca ocaktan alalım üzerine var ise epeyce az muskat rendeleyelim.
  6. Karabiber, tuz ek edip karıștıralım beșamel sosu hașlanan sebzelerin üzerine gezdirelim sosun üzerine çokça rendelenmiş kaşar peyniri yahut mozarella peyniri ekleyip önce ısıtılmış 200 dereceli fırında kașar peyniri eriyip kızarana kadar 15-20 dk pişirelim.
Sebzeli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst