Sebzeli Türlü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet orta uzunluk soğan
 - 2 adet patlıcan
 - 2 adet kabak
 - 3 orta uzunluk patates
 - 4 adet domates
 - 300 gram taze fasulye
 - 2 adet kapya biber
 - 2 yemek kaşığı salça (1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası da kullanabilirsiniz)
 - 1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
 - 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
 - 1 adet kesme şeker
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan alacalı biçimde soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
 - Patates, kabak ve domates küp küp doğrayıp kaba alınır.
 - Fasulyeler yatay biçimde iki yahut üç eşit modüle bölünür.
 - Kapya biber de yemeklik doğranır.
 - Soğanları küçük küpler halinde doğranıp zeytinyağı eklenen tencereye temalır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
 - Soğanların içine salça eklenir ve birazda salçayla kavrulur.
 - sonrasındasında kavrulan soğanların üzerine fasulye, patates, kabak, kapya biber, patlıcan ve domates eklenir.
 - Birkaç tıp çevirdikten daha sonra üzerine 1 buçuk çay bardağı su eklenir.
 - Pişen sebzelerin üzerine tuz ve şekerde eklendikten daha sonra kısık ateşte 30-35 dk kadar türlümüz pişirilir.
 - Arada sebzeler alt üst edilerek karıştırılır. Sebzeler pişmişse türlünüz servise hazırdır. Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.