Semizotlu Pirpirim Ekşilisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 demet semizotu
 - 1 adet orta uzunluk soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 100 g haşlanmış mısır
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 çay bardağı sumak ekşisi suyu
 - 1 çay kaşığı tuz
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 litre sıcak su
 - 1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri yemeklik doğrayın.
 - Tenceyi ocağa yerleştirin, yağı döküp ısıtın.
 - Sebzeleri ve salçayı kavurun.
 - Nohutu ve mercimeği, baharatları ekleyip 5dk daha kavurun.
 - Suyu ekleyip ocağın altını kısın.
 - Tencerenin kapağını kapatıp 15dk bu türlü pişirin.
 - hafifçe soğuyunca servis edin.