Serie A, Torino'yu Guendouzi ve Cataldi'yle yendi ve Lazio zafere döndü

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Lazio, Pazar günü evinde Bologna karşısında aldığı yenilgiyi telafi etti ve Serie A'nın 21. haftasının ikinci yarısında Torino'yu 2-0 yenerek galibiyete geri döndü. Maçın gidişatını 50. dakikada Guendouzi ve 56. dakikada Cataldi'nin golleri belirledi.. Sıralamada Biancocelesti 40 puanla yedinci, Granata ise 36 puanla Napoli ile birlikte dokuzuncu sırada yer alıyor.


Konuk ekip maçı 10 kişiyle noktaladı Gila'nın ikinci sarı karttan ihraç edilmesi. Granata ilk yarıda filelere giden yolu bulamadan üstünlük sağladı ve Biancocelesti ikinci yarının başında onları vurarak üç değerli puan kazanarak Avrupa yolunda ilerlemelerini sağladı. Sıralamada Romalılar, Roma'dan bir puan ve dördüncü sıradaki Atalanta ve Bologna'dan 5 puan eksik olmak üzere 40 puanla yedinci sırada yer alıyor. Ancak Granata, Napoli ile birlikte dokuzuncu sırada 36. sırada yer alıyor.

Torino güçlü başladı ve 4. dakikada öne geçmeye çok yaklaştı, Bellanova sağa doğru kazdı ve ortaya gergin bir top koydu, bu da direğe doğrudan vuran Sanabria için voleyle sonuçlandı. 20. dakikada Lazio'nun Immobile ile kaleye attığı ilk şut Milinkovic Savic tarafından iyi kurtarıldı. 22. dakikada Lazaro'nun sol kanattan yaptığı orta Vlasic'in kafa vuruşunda top üst direğin üzerinden yüksekten auta çıktı. 34. dakikada Bellanova sağ kanattan içeri girdi ve Zapata'nın kafasına güzel bir orta yaptı ancak Kolombiyalı şutunu dışarı attı. Üç dakika geçiyor ve ev sahibi takım yine tehlikeli, her zamanki Bellanova yine dibe ulaşıyor ve yakın direğe bir top daha atıyor, Vlasic'in şutu ve Provedel onu kurtarıyor. 42. dakikada Vlasic'in volesi: Yere çarpan top üst direğin üzerinden auta çıktı. İlk yarının son fırsatı hâlâ Granata'nın Masina'nın az farkla köşeden yaptığı kafa vuruşu.

Torino da ikinci yarıya hemen başladı, ilk golü atan ancak 4. dakikada golü kaçıran Zapata'ya Bellanova'dan bir top daha geldi. Bir dakika geçer ve maçın ilk gerçek şansında Lazio, Guendouzi ile öne geçer. Fransız, soldan gelen topu topluyor ve çapraz vuruşla Milinkovic-Savic'i mağlup ediyor. İkinci gol ise 11. dakikada geldi. Guendouzi ortaya koyuyor, Luis Alberto Milinkovic-Savic'i hassas bir düşük şutla geçen Cataldi'ye servis yapıyor. İki katına çıkma, Provedel yakınında tehdit oluşturamayan Toro'nun yolunu keser. 34. dakikada çeyrek saatten kısa sürede iki sarı kart gören Gila'nın oyundan atılmasıyla konuk ekip 10 kişiyle kaldı. 41. dakikada Ricci maçı yeniden açma fırsatı buldu ancak mükemmel bir pozisyondan şutunu çekerek Vlasic'in iyi pasını engelledi.
 
Üst