Söğürme (Antep Usulü)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Söğürme (Antep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber (acı ölçüsünü damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Söğürme (Antep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı,sarımsağı ve biberi yağda kavurun. (bol soğanlı bol sarmısaklı olması bu yemeğin şayet olmazsa olmazı. )
  2. Domatesleri de ek edip pişmeye bırakın.
  3. Tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin.
  4. Ardından közlenmiş patlıcanları ek edip karıştırdıktan daha sonra ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun
☺
.

Söğürme (Antep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst