Soslu Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet büyük kabak
 - 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 
- Sarımsaklı yoğurt
 
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 4-5 adet yeşilbiber (aralarında acı da olsun.)
 - 1 kırmızıbiber
 - 1 büyük domates
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım ay halinde doğranan kabaklar, zeytinyağında kavrulur, tuzu eklenir; yumuşayıp pişince altı kapatılır.
 - Sosu için doğranan kırmızı ve yeşilbiberler zeytinyağında kavrulur, akabinde kabuğunu soyup doğradığımız domates eklenir; tuzu ek edilir.
 - Domates suyunu çekene kadar pişirilir.
 - Servis tabağına aldığımız kabağın üzerine evvel sarımsaklı yoğurt, daha sonra sos gezdirilir; pul biber serpip servis edilir.Afiyet olsun.