Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet patates
 - 2 adet havuç
 - 1 adet soğan
 - 5 su bardağı su
 - Zeytinyağı
 
- 500 gr kıyma
 - 1 adet soğan rendesi
 - 4 yemek kaşığı galeta unu
 - 3 yemek kaşığı pirinç
 - Tuz
 - Karabiber ve kimyon
 - 1 yemek kaşığı un
 
- 2 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 2 yemek kaşığı un
 - Yarım limon suyu
 
- 3 yemek kaşığı tereyağı
 - Kırmızı pul biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kıyma, soğan ,galeta unu, tuz karabiber ve kimyon yorulur ve akabinde pirinç de katılır, bir hoş yoğurulur.
 - Biraz fazla yoğurun ki pişerken dağılmasın.
 - Yuvarlak ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
 - daha sonra bir tabağa unu katın ve köfteleri ortasında yuvarlayın.
 - Tencereye soğanı katıp biraz zeytinyağında kavurun ,ardından içine küp küp doğranmış patates ,havuç ek edilir ve fazlaca yavaşça kavrulur akabinde sıcak su ek edilir ve kaynatılır.
 - Kaynamaya başlayınca içine de köfteler katılır ve yavaşça ocakta kaynatılır.
 - Terbiyesi için de yumurta sarısı, yoğurt ve un bir kapta çırpılır.
 - Kaynayan sudan biraz alınır ve terbiye ye katılır ki un topak olmayacak biçiminde olur.
 - Ardından bir taşım daha kaynatılır.
 - Servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı ve pulbiber katılır.Afiyet olsun.