Tavuklu Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı bezelye
  • 5 su bardağı su
  • 2 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alalım pembeleşene kadar kavuralım .
  2. çabucak sonrasında üzerine kesmiş olduğumuz tavuk etlerini ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Etler suyunu çekeceğine yakın salça ve tuzunu ekleyelim.
  4. Tavuklar epeyce ezilmeden nazikçe karıştıralım.
  5. Patateslerimizi de ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
  6. Akabinde baharatlarını ve bezelyemizi ekleyip bir iki dakika daha karıştıralım.
  7. Son olarak üzerine çıkacak kadar sıcak suyumuzu ekleyelim kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşte pişene kadar pişirelim.
  8. Suyu az geldiği takdirde su ekleyebilirsiniz.
Tavuklu bezelye yemeğimiz hazır şimdiden afiyet olsun ????.

Bu tanım sevim atalar tarafınca düzenlenen tanımdan yapılmıştır ????????.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst