Tavuklu Patlıcan Kayığı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Patlıcan Kayığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk bostan patlıcanı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 cimdik karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Tavuklu Patlıcan Kayığı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 1 adet bostan patlıcanını alalım ve ikiye bölüp fırça ile yağlayalım. Döküm tavaya alalım. Közleyelim.
  2. Diğer yanda patlıcanın iç harcını hazırlayalım. 1 adet soğanı küp küp doğrayalım 2 tatlı kaşığı sıvı yağ ile tavaya alalım soteleyelim.
  3. Sotelenen soğana küp küp doğradığımız tavukları ek edelim.
  4. sonrasındasında 1 adet kapya, 1 adet çarliston biber, 1 adet domatesi küp küp incecik kıyalım ve tavaya ekleyelim.
  5. Üzerine tuz kekik ve karabiber ekleyelim 20 dk pişirelim.
  6. Közlenen patlıcanlarımızı alalım ve içlerini çıkaralım. Çıkardığımız patlıcanları hazırladığımız harca ek edelim.
  7. Hazırladığımız harcı patlıcanların ortasına yerleştirelim.
  8. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı domates salçasını sulandıralım ve patlıcanların bulunduğu tespiye dökelim. Fırına verelim.
  9. Yaklaşık 20 dk önce ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
Tavuklu Patlıcan Kayığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst