Taze Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Taze Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tabak taze bezelye
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Dereotu
Taze Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bezelyelerin kılçıklarını çıkarıyoruz.
  2. Zeytinyağın da soğanları kavuruyoruz.
  3. Sarımsakları doğruyoruz ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan daha sonra domatesleri küp küp içine ekleyip 5 dk pişiriyoruz.
  4. daha sonra bezelyeleri ve suyu ekliyoruz.
  5. Tuz ve pul biber katıp suyunu çekene kadar ortalama 35 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Şayet su biterse ekleyelim. Piştikten daha sonra üzerine dereotu doğruyoruz.
Taze Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst