Taze Fasulye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan biraz fazla taze fasulye
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 ,5 su bardağı su (Gerekirse eklenebilir)
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Taze Fasulye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhabalar ????.

  1. Fasulyeleri sevdiğimiz üzere doğrayıp güzelce yıkayalım.
  2. Bir kenara alalım.
  3. Tencereye biraz sıvı yağ gezdirip yemeklik doğranmış soğan, kapya biber, ince doğranmış sarımsağı ekleyip kavuralım.
  4. Salçayı ekleyip kavuralım taze fasulyeleri ekleyip karıştıralım. Suyunu ek edelim.
  5. Kapağını kapatıp kaynayınca altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
  6. Fasulyeler biraz yumuşayınca tuzunu baharatını ekleyelim ve son sefer karıştırıp yemeğimizi pişmeye bırakalım. (düdüklü de yaparsanız 1 buçuk bardak su kâfi gelir fakat tencerede olunca bu ölçü bize tam geldi epeyce sulu sevmediğimizden siz dilerseniz ekleme yapabilirsiniz) afiyet olsun.
Taze Fasulye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst