Taze Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet taze kabak
 - 1 adet domates
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet kapya biber yada 1 yemek kaşığı salça
 - 100 gr kıyma
 - 2 yemek kaşığı pirinç
 - 7 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 - 1 tutam dereotu
 - Sarımsak
 - Yoğurt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymasız zeytinyağlı da yapılabilir. Tencerenin tabanını örtecek kadar zeytinyağı dökülür, kıyma ek edilerek kavrulur yemeklik doğranan soğan salça ya da kapya biber 1 adet domates minik doğranarak ek edilir.
 - Kabaklarımız güzelce yıkanır doğranır tencerede ki karışıma ek edilir tencerenin kapağı kapatılır 5 dakika kısık ateşte pişirilir.
 - Bu ortada pirinçler güzelce yıkanıp tencereye ek edilir, yemeğin üzerine çıkacak kadar su eği yapılır sıcak ya da soğuk fark etmez kaynamaya başladığın da altı kısılır, tuzu atılır.
 - Kabaklar yumuşayıp pirinçler pişince ocağımızın altını kapatılır.
 - Kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir dereotu doğranıp yemeğe karıştırılır 5-10 dakika dinlendirerek sarımsaklı yoğurtla ya da yanında yoğurtla servis edilir afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	benim önce hazırladığım kavrulmuş kıymam vardı onu kullandım.