Tek Tavada Hem Biber Kızartma Hem Sos

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tek Tavada Hem Biber Kızartma Hem Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 10/15 adet köy biberi
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates (sivri domates daha hoş oluyor)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Tek Tavada Hem Biber Kızartma Hem Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri yıkayıp kurulayın. Biberler şişip, patlamasın diye karınlarına bıçakla batırın.
  2. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Elma dilimi biçiminde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
  3. Tavaya biberleri koyun kapağını kapatıp, sallayarak biberleri yavaşça öldürün.
  4. Üzerine zeytinyağ koyun kapağı bir daha kapalı biçimde tavayı sallayarak biberlerin alt üst olmasını sağlayın.
  5. Kızaran biberleri tavanın kenarına alın.
  6. Ortasına domatesleri ve sarımsakları koyun.
  7. Biberleri domateslerin üzerine çıkartın.
  8. Kapağı kapalı biçimde domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Gereçleri muhtaçlığa göre arttırabilirsiniz.

Tek Tavada Hem Biber Kızartma Hem Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst