Teremyağlı Karnıyarık (2 Kişilik)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Karnıyarık (2 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı domates suyu
  • 2 adet küçük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 su bardağı su
Kızartmak için :

  • Sıvı yağı
Üzeri için :

  • Cherry domates
  • Salçalı su
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
Teremyağlı Karnıyarık (2 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda 10 15 dk bekletelim.
  2. Suyunu peçete ile alalım.
  3. Patlıcanlarımızı sıvı yağda kızartalım.
  4. Kıymamızı bir tavaya alalım pişesiye kadar kavuralım.
  5. Piştikten daha sonra soğanlarımızı küp küp doğrayalım ve içine atalım.
  6. Biraz kavurduktan daha sonra biberlerimizi salçamızı ve domatesleri, domates suyunu da ek edelim karıştıralım.
  7. Yumuşasın, yumuşadıktan daha sonra tuzumuzu karabiberimizi ve suyumuzu ek edelim 10 dk kaynatalım.
  8. Bir borcamın ortasında patlıcanlarımızı ortadan ikiye biraz yaralım ve çatal sayesinde yeterlice açalım içine kıymamızı ek edelim her yerine gelsin.
  9. Üzerine domateslerimizi koyalım.
  10. Salçalı suyumuzun içine teremyağ koyalım karıştıralım ve borcamımızın içine dökelim.
  11. 180 derecede üzeri düzgünce kızarıncaya denk pişirelim.
  12. Sıcak sıcak servis ediniz.Afiyet olsun
    ♥
    .Teremyağ farkı ile daha lezzetli.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Teremyağlı Karnıyarık (2 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst