Teremyağlı Nefis Patlıcan Musakka

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Nefis Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı ülker teremyağ
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet biber
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 2 su bardağı su
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Teremyağlı Nefis Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda 5 dk bekletelim biz o sırada iç harcımızı yapalım.
  2. Tavamıza teremyağımızı koyup yemeklik doğramış olduğumuz soğanlarımızı alıp yavaşça kavuralım.
  3. d
  4. sonrasındasında içine biberimizi ek edelim kıyma ve domateslerimizi koyup 5 dk kavuralım içine salçamızı baharatları ve suyu ek edip 2 dk kaynatalım.
  5. hemen sonrasında alacalı ve halka kestiğimiz patlıcanlarımızı kızartıp tenceremize alalım.
  6. Üzerine sulu harcımızı koyup kaynatalım afiyet olsun.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Teremyağlı Nefis Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst