Uluslararası sıralama, Roma Tor Vergata İtalya'nın 1. genç devlet üniversitesi

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ülkemizdeki genel ve 'genç' üniversiteler arasında ilk devlet üniversitesi: University of Rome Tor Vergata, araştırma faaliyetlerinin değerlendirilmesindeki belirgin iyileşme sayesinde bugün yayınlanan Times Higher Education Young 2024 sıralamasında dünyada 42. sırada yer alıyor. Böylece Rome Tor Vergata, 2024 yılında 1.171 'genç' üniversiteyle rekor sayıda rekor kıran The uluslararası sıralamadaki konumlandırmasındaki mükemmel büyümesini teyit ediyor. The'e göre genç üniversiteler 50 yıllık (veya daha az) geçmişe sahip olanlardır.

Dikkate alınan değişkenlere ilişkin verilerle desteklenen olağanüstü bir sonuç: üniversitelerin kendileri tarafından sağlanan veriler ve Times Higher Education tarafından yürütülen anketler yoluyla üniversitenin öğretim faaliyetlerinin itibarı; araştırma faaliyetlerinin itibarı ve üretkenliği olarak anlaşılan araştırma ortamı; Araştırmanın kalitesi, daha çok Üniversitenin önceki 6 yıldaki alıntı etkisinin incelenmesine odaklanmıştır; üniversitenin sanayiye yenilikler, buluşlar ve danışmanlık konusunda yardımcı olma yeteneği; uluslararası lisans öğrencilerini, doktora öğrencilerini ve profesörleri çekme yeteneği olarak anlaşılan uluslararasılaşma faaliyetleri.

Bu nedenle sıralamadan, Roma Tor Vergata'nın sonuçlarını önceki baskının değerlendirme ölçütlerine kıyasla artırdığı ortaya çıkıyor. Sıralamayı oluştururken öğretim ve araştırmayla ilgili alanlara daha fazla ağırlık verilmektedir. Bu nedenle Üniversitenin performansı, özellikle araştırma faaliyetlerindeki puanların artması nedeniyle önemli ölçüde arttı.


Rektör Nathan Levialdi Ghiron, “Roma Tor Vergata, Times Higher Education tarafından yayınlanan genç üniversiteler sıralamasında olağanüstü sonuçlar elde etti” diyor. Mükemmel performans, Üniversitenin eğitim ve araştırmanın mükemmelliğini artırma konusundaki aralıksız çabalarını ödüllendirmektedir. Bu sürekli çalışma, birçok önemli alanda önemli gelişmelerle birlikte somut meyvelerini verdi. Roma Tor Vergata'nın öğretim faaliyetlerindeki itibarı, faaliyetlerin ve araştırmanın kalitesiyle birlikte artmaktadır. Endüstriyle işbirliğini ve Üniversitenin uluslararasılaşmasını teşvik etme taahhüdümüz, topluma hizmet etme ve küresel ilerlemeye katkıda bulunma yeteneğimizde somut bir artışa yol açmıştır. Bu sonuçlar, akademik topluluğumuzun mükemmelliğe olan bağlılığının bir kanıtıdır ve bizi yenilik, bilgi ve topluma hizmet misyonumuzu sürdürmeye devam etmeye teşvik etmektedir.”
 
Üst