Van Yöresine İlişkin Keledoş Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 su bardağı buğday (dövme)
 - 1 su bardağı nohut
 - 1 su bardağı yeşil mercimek
 - 1 su bardağı fasulye
 - 1 kilo et ve keledoş otu (ak pancar)
 - Süzme yoğurt (çökelek)
 - 3 diş sarımsak
 - 1 tuz
 
- 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri farklı ayrı pişiriyoruz çökeleğin içine sarımsağı ezip az suyla sulandıralım.
 - Pişen materyalleri tencereye koyalım üzerine çıkacak kadar su ek edip kaynamaya bırakın.
 - 10 dakika kaynattıktan daha sonra çökeleği ek edip, daima karıştıralım kaynadıktan 10 dakika daha sonra ocağın altını kapatalım.
 - Sıvı yağ ve salçayı kavuralım yemeği servis yaparken salçalı sos dökelim.