Yaz Türlüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yaz Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4-5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ
  • 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Yaz Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domates hariç bütün sebzelerin kabuklarını soyup küp küp keselim ve tuzlu suda 10 dk bekletip patlıcanların acı suyunu alalım.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve pişireceğimiz tencereye kavurmadan ekleyelim.
  3. Yıkayıp süzdürdüğümüz zerzevatları doğradığımız soğanın üzerine çiğden sebzelerimizi kavurmadan ekleyelim.
  4. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım üzerine domatesleri,tuzunu, karabiberini, pul biberini ve sıvı yağını ekleyelim.
  5. Ocağın altını yakıp sebzelerimiz senene kadar sendirelim senen yemeğimizin üzerine sıcak suyunu koyalım ve pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Yaz Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst