Yeşil Kabak Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yeşil Kabak Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 7 adet yeşil kabak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz silme
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Yeşil Kabak Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kabakları yuvarlak keserek 1 su bardağı yağ ile kızartalım.
  2. O ortada sarımsağı ezerek yoğurda ek edelim kıymayı da uygun bir tavaya alarak tuz ile bir arada orta ateşte pişirelim.
  3. Suyunu çekince üzerine yarım su bardağı sıvı yağ ek edip, bir ölçü kavuralım üzerine baharatlarını atalım.
  4. Daha sora üzerine yarım su bardağı su ek ederek kıymanın baharatla özleşmesi için kısık ateşte birazcık daha pişirelim.
  5. Biraz ıslak kalacak biçimde altını kapatıp, kabağın üzerine evvel yoğurt sora yoğurdun üzerine de kıymayı gezdirelim, yemeğe hazır. Afiyet olsun????
Yeşil Kabak Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst