Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı İçin Gereçler

  • 700 gram yağsız kıyma
  • 1 kilo orta bulgur ( malatya bulguru yani pilavlık bulgurun küçüğü oluyor)
  • 1 paket tel şehriye
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Suyuna katmak için 1 kase dolusu haşlanış nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için

  • 600 gram kıyma
  • 5-6 tane ince doğranmış kuru soğan
  • Yarım paket margarin yahut tereyağı ( isteğe bağlı iç yağıda kullanabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel içimizi hazırlıyoruz.
  2. Soğanı kıymayı güzelce kavuruyoruz.
  3. Kavrulan kıymanın uygunca soğuması lazım. Köftemizin içine koyarken dağılmasın diye ????.
  4. Bulguru kıymayı, tel şehriyeyi ,baharatları ,tuzu yoğurma leğenimize alarak güzelce azar azar su vererek yoğurmaya başlıyoruz.
  5. Şayet yoğurma makineniz yahut kıyma makineniz var ise işiniz kolay olacaktır.
  6. Hamurumuzu epeyce düzgün yoğurmamız lazım tabiri caizse sakız üzere olacak en az 1 saat yoğurmamız lazım püf noktası hamurumuzu düzgün yoğurmaktır.
  7. Yoğrulan hamurumuzu güzelce toparlıyoruz.
  8. Birinci evvel analarını yapıyoruz.
  9. Ceviz kadar yumaklar alarak elimizle açıyoruz.
  10. İçli köfte üzere fakat içli köfte üzere büyük olmayacak küçük yumurta büyüklüğünde olacak biçimde yapıyoruz.
  11. İç harcımız bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
  12. İçimiz bittikten daha sonra kızlarını yapıyoruz nohut büyüklüğün küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
  13. Hamurumuz bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
  14. Salçalı suyu için soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  15. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  16. 1,5 litre suyumuzu koyarak kaynatıyoruz.
  17. Birinci evvel analarımızı haşlıyoruz köfteler suyun üzerine çıktımı haşlanmış demektir.
  18. Köftelerimizi kevgir sayesinde sudan çıkartıyoruz.
  19. Akabinde nohutları ve kızlarını da yani küçük yaptığımız köfteri de suyun içine atarak haşlayıp onları da kevgir sayesinde sudan çıkartıyoruz.
  20. Suyun ortasında bırakmıyoruz köftelerimiz suyun ortasında dağılmasın diye.
  21. Yedikçe suyunu ısıtıp köfteleri içine atarak ısıtıyoruz.
  22. Köftemizin suyu azalırsa epeyce olmayacak biçimde sıcak su ek edebilirsiniz.
Yöresel Yemeğimiz Analı Kızlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst