Yoğurtlu Karışık Kızartma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu Karışık Kızartma Tanımı İçin Materyaller

  • 4 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 7-8 adet biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yoğurtlu sosu için;

  • 3 kepçe yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kol yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri, biberleri ve havuçları esit uzunluklarda doğruyoruz.
  2. Bir tepsiye alıp üzerine yağ döküp tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  3. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
  4. Sebzeler pişince soğuması için bir kaba alıyoruz.
  5. Bir kaba yoğurdu koyup üzerine dereotu, soğan ve tuzu ekleyip çırpıyoruz.
  6. Sebzeler soğuyunca yoğurdun içerisine karıştırıyoruz.
  7. Üzerine isterseniz kırmızı yağ yapabilirsiniz. Ben rastgele bir yağ kullanmadım.
  8. Bir tabağa alıp servis ediyoruz.
Yoğurtlu Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst