Yoğurtlu Karnabahar (Pratik) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük uzunluk karnabahar
- 2 orta uzunluk patates
- 4 adet havuç
- Süzme yoğurt (Normal de olabilir)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar en küçük çiçeklerine ayrılır ve temizlenir.
- Patates ve havuçlar küp küp doğranır.
- Hazırlanan sebzeler, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Tuz eklenip karıştırılır. Yaklaşık yarım çay bardağı yağ eklenir ve düzgünce harmanlanır.
- 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. Afiyet olsun ????.