Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı İçin Malzemeler
Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 çay bardağı nohut
 - 2 tutam tuz
 - Bir avuç modül et
 - 3 adet patates
 - 2 çay bardağı yoğurt (ben sulu seviyorum daha katı seviyorsaniz 3 yahut 4 çay bardağı yoğurt da kullanılabilirsiniz)
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - iki tutam kuru nane
 
Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece evvelinde nohutlar ıslatilir.
 - Nohut ve et tencereye alınır üzerine iki çay bardağından biraz fazla kaynar şu ve iki tutam tuz ek edilir.
 - Et ve nohut yeterlice haşlanır.
 - Patatesler soyulup doğranır ve suda bekletilir kararmaması için.
 - Bir kapta iki çay bardağı yoğurt çırpılıp üzerine bir yumurta kırılarak daha da çırpılmaya devam edilir.
 - Et ve nohutun suyundan iki kepçe kadar bu yoğurtlu karışıma ek edilip düzgünce karıştırılır.
 - Et ve nohutun kaynadığı tencereye patatesler suyu ile bir arada ek edilir.
 - Patatesler pişene kadar pişirme sürecine devam edilir.
 - Patatesler pistikten daha sonra yoğurtlu karışım tencereye ek edilerek karıştırılır.
 - Yeterince fokurdayınca ocak kapatılıp tencerenin kapağı örtülür.
 - Naneli yağımızı yaparken de iki yemek kaşığı tereyağını küçük bir cezvede eritip kızdırdıktan daha sonra iki tutam kuru nane koyulup tencereye ek edilip şu biçimde bir karıştırılır ve yemek hazır .