Yumurtalı Fasülye Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çorba kasesi kurtulmuş yeşil fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 3 adet yumurta
  • Sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, pulbiber, karabiber
Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Fasulyeler sıcak suda haşlanır ve suyu süzülür.
  2. Soğuk su ile yıkanır.
  3. Tencereye yağlar alınır, soğan ek edilir ve güzelce kavrulur.
  4. Salça ilavesinden daha sonra fasulyeler eklenir ve epeyce az ek edilerek güzelce pişirilir.
  5. Orta ara denetim edilir ve pişmediyse bir daha bir ölçü su ek edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Ocağın altı kapatılmadan yumurtalar çırpılır ve fasülyelere eklenir.
  7. Yumurtalar piştikten daha sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Yumurtalı Fasülye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst