Yumurtalı Havuçlu Ispanak Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yumurtalı Havuçlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 er fiske pul biber
  • Karabiber (İsteğe bağlı)
  • Tuz
  • 2 adet yumurta
Yumurtalı Havuçlu Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ispanakları temizleyip su dolu geniş kabın içine alalım.
  2. Bir çay kaşığı tuz dökelim ki ıspanakların kumları tabana çöksün,bir kaç kere bol su ile yıkayarak süzdürelim, doğrayıp tencereye alalım.
  3. Yarım çay bardağı su ekleyip biraz canlı kalacak biçimde haşlayıp süzelim.
  4. Tava ya sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış kuru soğanı alalım.
  5. Üzerine biraz tuz serpelim soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
  6. Rendelenmiş.
  7. Havucu da ekleyerek 2-3 dakika kavuralım havuçlar yumuşasın üzerine salçaları ek ederek bir iki cins karıştırıp haşlanmış ıspanakları,tuz ve baharatlarını ekleyip salça,soğan,havuç ve ıspanağın tatlarının birbirine geçmesi için kısık ateşte 5 dakika pişirelim havuçlarda yumuşamış olur.
  8. Yumurtalar için kaşıkla yer açarak yumurtaları kıralım ben 2 yumurta yaptım isterseniz 3-4 yumurtalı da olur.
  9. Tavanın kapağı kapalı olarak yumurtaları istediğimiz kıvamda pişirelim bu nefis yumurtalı yemeğimizi sıcak olarak servis edebiliriz. Afiyet olsun
    🌸
    🌸
    🌸
    .
Yumurtalı Havuçlu Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst