Yumurtalı Kaşarlı Ispanak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk kırmızı kapya biber
  • 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar
  • 2 yumurta
  • Bi ölçü sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle ıspanakları güzelce bol suda yıkıyoruz (ben 4 5 sefer yıkıyorum)
  2. daha sonrasında 3 4 cm olucak biçimde doğruyoruz.
  3. Farklı bi tencerede suyumuzu kaynatıyoruz kaynayan suyu kenara alıp doğradığımız ıspanakları sıcak suda bekletiyoruz.
  4. Yumuşayana kadar oldukçada yumuşak olmasın yavaşça canlı kalmasına dikkat edin.
  5. daha sonrasında başka bi küçük tavada küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz yavaşça yumuşayınca küp küp doğranmış kapya biberi de ek ediyoruz kavuruyoruz 5 dk.
  6. Salça ek ediyoruz.
  7. Ispanakları süzüyoruz.
  8. Süzdüğümüz ıspanakları kavuruyoruz.
  9. Tuzunu baharatlarını ek edip kapağını kapatıyoruz suyunu biraz çeksin .
  10. Suyunu çekince kaşarı ek edip yumurtayı kırıyoruz.
  11. Kapağını kapatıyoruz.
  12. Ortada bi ortalarını açıyoruz ki hoş pişsin 5 dk kısık ateşte pistikten daha sonra servise hazır.
    Afiyet olsun.
Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst