Zerdeçallı Karnıbahar Patates

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg karnabahar
  • 1 kg patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 diş sarımsak
Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel karnabaharı ayırıp güzelce yıkıyoruz, sonrasındasındada patatesleri temizleyip yıkayıp, istediğimiz üzere, fazlaca kalın olmayacak biçimde doğruyoruz.
  2. çabucak sonrasında bir kapta, bütün baharatları karıştırıp, akabinde rendelenen sarımsakları baharat karışımının içine koyup karıştırıyoruz.
  3. Büyük bir kapta, baharat karışımını, patates dilimlerini, karnabaharları ve zeytin yağını katıp güzelce karıştırıyoruz.
  4. Tepsiye, yağlı kağıt serip, üzerine karışımımızın hepsini yaydırarak koyuyoruz.
  5. Soğuk fırına, 200 dereceye ayarlayıp, tepsimizi fırına koyuyoruz. Orta arar çatalla denetim edip, pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Benim fırınımda 1 saatte yakın müddette pişti, fırından fırına fark edebilir.
  6. Piştikten daha sonra isteğe bağlı çabucak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst