Zeytinyağlı Bakla Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg bakla
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Baklaları yemeklik doğrayıp sıcak suda rengi değişine kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz.
  2. sonrasındasında tencereye yağı ve doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurup üstüne baklayı ekliyoruz .
  3. Tuz ve şekerinde atıp kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ,gerekirse çeyrek çay bardağı sıcak su ek edebilirsiniz.
  4. Ocağı kapatmaya yakında kırmızı toz biberimizi atıp bir çeşit daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
  5. Pişen yemeğimize dereotunu ve sarımsağıda ekliyoruz.
Afiyet olsun üzerine yoğurtla kusursuz bir ege yemeği sizlerle ????.

Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst