Zeytinyağlı Barbunya Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya (ben tanımda beyaz ve siyah barbunya kullandım, tek çeşit barbunyadan da yapabilirsiniz)
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5-2 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates (eğer domatesiniz fazlaca sulu ise kıvam vermesi için yarım tatlı kaşığı domates salçası kullanabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kaşığı şeker
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın ve küp küp kestiğiniz soğanları rengi değişene kadar kavurun.
  2. Kavurduğunuz soğanların üzerine küçük olarak kestiğiniz sarımsakları ekleyip yinedan karıştırın.
  3. Soğan ve sarımsaklarınızın üzerine küp küp kestiğiniz havuçları, rendelediğiniz domatesleri, tuzu ve şekeri ekleyip yenidendan karıştırın.
  4. Kokusu çıkan karışımın üzerine 2 su bardağı barbunyaları ekleyin ve 2-3 dakika karıştırmaya devam edin.
  5. Ardından, kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağınızı da ekleyin.
  6. Son olarak 1,5 su bardağı suyu ekleyip yenidendan yüksek ateşte karıştırın.
  7. Yemeğiniz kaynamaya başladığı vakit tencerenizin kapağını kapatıp barbunyalarınız ve havuçlarınız yumuşayana kadar pişirin.
  8. Yemeğinizi ocaktan alıp oda ısısında soğuttuktan daha sonra bir servis tabağına alıp üzerine maydanoz koyun ve buzdolabında 1 saat soğutup servis yapabilirsiniz.
  9. Afiyet olsun :).
Not: şayet taze barbunya kullanıyorsanız, ayıkladıktan daha sonra 20-25 dakika suda kaynatabilirsiniz. Konserve barbunya kullanıyorsanız bu fonksiyonu yapmanıza gerek yoktur.

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst