Zeytinyağlı Barbunya

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo taze barbunya (yazdan buzlukta koruma etmiştim onu kullandım)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2-2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Diyete dayanak veren vitamin deposu şahane bir yemek????

  1. Öncelikle barbunyaları ayıklayıp yıkayalım tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edip 10 dakika kadar haşlayalım.
  2. Başka bir tencereye zeytinyağını alalım üzerine küçük doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ek edelim biraz kavuralım.
  3. Üzerine küp doğranmış patates ve havuçları da ek edelim.
  4. Salçayı ekleyip biraz kavuralım.
  5. Haşlanmış barbunyayı tencereye ek edelim.
  6. Üzerine rendelenmiş domates,tuz ve toz şekeri ilave edip suyunu ekleyelim .
  7. Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.
  8. Pişen yemeğimizi biraz dinlendirdikten daha sonra dilerseniz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst