Zeytinyağlı Barbunya

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle barbunyalar haşlanır. Çok fazla ezilmesinler yeniden pişecekleri için.
  2. sonrasındasında soğuk suyla süzün.
  3. Başka bir tencerede yağ ile küp küp doğranmış soğanı kavuralım.
  4. Minik minik doğranmış havuç ve patatesi ekleyelim yeterlice kavrulduktan daha sonra salçayı kırmızı tozbiberi ekleyelim.
  5. Barbunyaları da ekleyip üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Kaynasın.
  6. Tuzunu ekleyelim.
  7. Barbunyalar pişince ocağı kapatalım.
  8. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.
  9. Dinlenince servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst